Sıkça Sorulanlar ?

Aşağıda web tasarım ve seo ile ilgili sıkça sorulan sorular bulunmakta.
Eğer aradığınız cevapları bulmak isterseniz yazımızı inceleye bilirsiniz.

→ Neler Soruluyor ?

↓ Web Tasarım Nedir ? ↓

Web Tasarım Unsurları Tasarımın her dalında olduğu gibi web tasarımı içinde de belli ana hatlar oluşturularak çalışmalar yapılır. Bunları aşağıda kısa başlıklar halinde sizlere sunuyoruz, kaliteli bir çalışmanın ipuçlarını sizinle paylaşıyoruz.

Düzen: Kullanılacak grafik ve metinler belli düzende olmalıdır. Web sitelerinin önemli bir hedefi de kullanıcıların ilk bakışta aradıkları bilgiyi hızlıca bulmalarına yardımcı olmaktır. Bu, tasarımın dengeli olması, tutarlılık göstermesi ve bütünlüğünü düzen içinde korumasıyla beraber geçerli olabilecek bir durumdur.

Renk: Renk seçimi müşteri isteklerine ve amaca bağımlıdır; Bu basit bir şekilde yalnızca siyah-beyaz renklerle yapılabilmekle birlikte web uyumlu renkler kullanarak da bir kişinin veya bir kuruluşun kişiliği, markası kendisini ifade edebilir.

Grafikler: Web tasarımı için grafikler logo, fotoğraf, clipart veya simgeler şeklinde kullanılabilir. Kullanım kolaylığı açısından çok sıkışık bir yapıda olmamalı, sayfanın açılış hızını etkilemeyecek boyutta, web sayfasının içeriği ile uyumlu olmalı, uygun şekilde konumlandırılmalıdır.

Fontlar: Çeşitli yazı tipleri kullanımıyla bir web sitesinin tasarım kalitesini artırabilirsiniz. Çoğu web tarayıcıları yalnızca "web-güvenli yazı tipleri" olarak bilinen fontları, okunaklı bir şekilde görüntüleyebilir, bu sebeple tasarımcı olarak yaygınca kabul gören bu grup içindeki fontlarla çalışmaya özen gösterilmesi faydalı olacaktır.

İçerik: İçerik ve tasarım görsel ve metin yoluyla sitenin vereceği mesajı geliştirmek için birlikte çalışabilir. Okuyucusunu şaşırtmak onlarda heves uyandırmak için istediklerini onlara vermek gerekir, bu şekilde kullanıcılar sitede daha çok vakit geçireceklerdir. Kullanacağınız yazılı metin her zaman ilgili ve faydalı olmalıdır. İçerikle alakalı anahtar kelimeler içermeli, arama motorları için optimize edilmeli ve uygun uzunlukta olmalarına dikkat edilmelidir.

Kullanıcı Dostu Web Tasarım Oluşturmak Bir web sitesi geliştirirken, bir siteyi güzel ve görsel olarak etkileyici hale getirmek için web tasarım temel unsurlarıyla birlikte her zaman son kullanıcıyı düşünmeniz gerekir. Kullanıcı dostu ara yüzler aşağıda sıraladığımız faktörlere dikkat edilerek rahatlıkla elde edilebilir.

Navigasyon: Web tasarım sitesi mimarisi yapılandırılırken menüler ve diğer navigasyon araçları kullanıcıların web sitesine nasıl göz attıkları, nasıl arama yaptıkları dikkate alınarak oluşturulmalıdır. Kullanıcılar için verimli, ihtiyaç duydukları bilgiyi bulmaya hedefli, sitenin içinde kolaylıkla hareket etmeye yardımcı olacak şekilde kurgulanmalıdır.

Multimedya: Tasarımda ilgili video ve ses uyaranları kullanıcıların kolay ve hızlı bir şekilde anlayış geliştirmesine, bilgileri kavramasına yardımcı olabilir. Bu durum web sayfasında daha fazla vakit geçirmeleri için ziyaretçileri teşvik edebilir.

Uyumluluk: Sayfanın doğru görüntülenmesini artırmak, her defasında aynı performansı almak için; Farklı tarayıcılarda ve işletim sistemlerinde sorunsuz çalışabilecek bir web sayfası tasarlamaya özen gösterin.

Teknoloji: Teknolojideki ilerlemelerden faydalanmak tasarımcılara her zaman taze, dinamik ve profesyonel web tasarımı içinde uygulayacakları izin, hareket ve yenilik katmak için özgürlük verir.

İnteraktif: Tasarım içine kullanıcı yorumları ekleyerek aktif kullanıcı katılımını ve kamuoyu katılımını artırın. E-posta formları ve e-bülten kayıtları sunarak ziyaretçinizi sürekli etkileşimde olduğunuz kullanıcılara dönüştürün.

Web Tasarımı Yaparken Çok Yönlü Düşünmeliyiz Tüm bu bilgilerin ışığında web tasarım profesyonelleri olarak tatmin edici bir web deneyimi için mükemmel bir kullanıcı dostu arayüz (UI/UX) dizaynı oluşturabiliriz. Kullanılacak tasarımı, kritik planlama ve analiz sürecinin ardından kullanımı basit, zarif ve sanatsal bir yapı haline dönüştürebiliriz. Tüm bunları yaparken bireysel veya kurumsal müşteri özelliklerine ve isteklerine dikkat etmeyi unutmamak başarıyı beraberinde getirecektir.

↓ Web Tasarım Nasıl Yapılır ? ↓

İnsanların gün begün web sitelerine olan merakları ve web sitelerinde harcadıkları zaman artıyor. Kimileri bu dijital platformu işkolu biçimine çevirerek para kazanmanın yollarını ararken, kimileride kendi kullanımında olacak web sitelerini kendi bünyelerinde yapmak istiyorlar. Oluşan talebe istinaden insanlar web sitesi nasıl yapılır, web sitesi tasarımı nasıl yapılır diyerek sorgulamaktalar. Yapmış olduğunuz aramalara kaynak olması babında makalemizi sizlerle buluşturuyoruz umarız faydalanarak bilgileneceksiniz. Şimdi gelelim asıl mevzumuza. Kısa ismiyle web sitesi olarak geçen fakat anlamını genişlettiğimizde; internet üzerinde yerleşik bulunan, tarayıcılar (web browser) aracılığıyla erişilerek görüntülenebilen dijital uygulamalar yumağı olarak adlandırabileceğimiz olgudur web siteleri. Web sitesinin çalışmasında kilit rol oynayan yegane faktör web server (internette kamuya açık olarak erişilebilen bilgisayar) üzerinde yayın yapan hosting (web server üzerinde ulaşılmak istenilen alanadıyla eşleştirilmiş bölge alanıdır. Siz internet üzerinde bir web sitesine erişmek istediğinizde internet üzerinde bulunan DNS serverlar (Domain Name Server) erişmek istediğiniz hosting alanına sizi yönlendirerek, web sitesinin online (çevirimiçi) cihazınızda bulunan web browser üzerinde görüntülenmesini sağlar. Bu aşama web sitelerinin görüntülenerek insanlara ulaşmasının kısacık bir hikayesiydi.

Web Sitesi Yapımından Önce Taslak Çalışmalar Yapın! Bu ön bilgilendirmenin ardından web sitesi nasıl yapılır sorusunun can alıcı noktasına gelelim. Web sitesi, öncelikli olarak bir tasarım bütünlüğünde; hangi renklerin kullanılacağından ne tür fotoğrafların seçileceğine, yazıların hangi alanlara yerleştirilerek doğru görsel bütünlüğün yakalanması tercihine kadar detaylı biçimde planlanmalıdır. İlk aşamayı, tasarım aşaması olarak sınıflandırıyoruz. Tasarım aşamasında web sitesini planlarken, öncelikli olarak kağıt üzerinde hangi alanlara nelerin yerleştirileceğini çizmeniz hızlı şekilde ilerlemenizi sağlayacak ve web tasarım kurgusunda harcanacak zamana pozitif yönde katkı yapacaktır.. Kağıt üzerine dökmüş olduğunuz planlamayı hayata geçirmek için artık kodlama yani yazılım aşamasına geçmeniz gerekiyor; bu aşamada muhakkak olarak web yazılım dilleri hakkında belli düzeyde bilginiz olmalı, eğer bilginiz yoksa işi bilen birisine giderek bu işi para veyahut hatır karşılığında yaptırmanız sizin için doğru bir tercih olacaktır. Biz yazılım konusunda yeteri kadar bilginiz olduğunuzu varsayarsak maddeler halinde sizlere yapmanız gerekenleri sıralayalım.

Web Sitesini Bitirdiğinizde Yardımcı Linkler Kullanarak İşinizi Kolaylaştırın!

1-Tasarımı yazılıma dönüştürürken HTML ve CSS dillerini kullanarak minimum kodlamayla maksimum verimi almayı planlamasınız.

2-HTML, CSS, Java, JQuery ve benzeri dosyalarınızın sıkıştırılmış olduğundan emin olmalısınız. (Kod dosyalarınızı sıkıştırmak için http://www.cleancss.com/ linkinden yararlanabilirsiniz.)

3-Fotoğrafları ne aşırı büyük ne aşırı küçük seçmemelisiniz.

4-Yazılarınızın okunaklı olması adına doğru renk ve font tercihinde bulunmalısınız.

5-Web sitesine yerleştireceğiniz yazılarınızı benzersiz olarak yazmalı yada yazdırmalısınız.

6-Kullanacağınız fotoğrafların telif hakları olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Gerekiyorsa telif hakkını fotoğraf sitelerinden satın alarak web sitesine yerleştirmelisiniz.

7-Fotoğraflarınızı sıkıştırma teknikleri kullanarak, görüntü kalitesini kaybetmeden en küçük dosya boyutuna getirmeye özen göstermelisiniz. (Fotoğraf sıkıştırmak için kullanabileceğiniz bir link http://compressjpeg.com/tr/ linkinden faydalanabilirsiniz.)

8-Web sitenizin mobil cihazlarda doğru görüntülenmesi için uyumlu (responsive) olmasına dikkat etmelisiniz.

9-Google page speed test sayfasından muhakkak faydalanarak web sitesinizin hızını ölçümleyerek eksiklerinizi gidermelisiniz.

↓ Web Tasarım Danışmanlığı nedir ? ↓

Web tasarım danışmanlığı nedir, dijital platformlarda bulunan kişi veya kurumların ihtiyaç duydukları web sitelerini kodlama yaparak hazırlayan kişilerden oluşmaktadır. Daha ayrıntılı belirtmek gerekirse; kişi veya kurumların sundukları hizmetlerine dayalı web sayfaları oluşturan, profesyonelleşmiş gözlere sahip eksikleri ve yanlışları hızlı bir şekilde fark edip hemen müdahale eden ve müşterilerini hızlı çözümlerle buluşturan işinin ehli kişilerdir. Bir web sitesi oluşturmak ne kadar basit gözükse de maalesef göründüğü gibi değildir. Web sitesinin içerik düzeni, görselleri, metinleri, alan adı, hosting gibi birçok ilgilenilmesi gereken unsuru bulunmaktadır. Hiç web tasarımı bilmeyen biri her gördüğü web sitesine güzel diyebilir. Burada önemli olan görüntüsünden çok işlevidir. Tabi ki sitenin görüntüsü de oldukça önemlidir. Dikkat çekici bir tasarıma sahip olması, müşteri çekmenin en iyi yollarından biridir.

Web Tasarım Danışmanlığı Neden Almalıyım? Web tasarım danışmanlığı demek sadece size özel çalışan bir web tasarım uzmanı demektir. Sitenin eksiklerini anında gören, yapılması gerekenleri söyleyen, sektörünüze hangi içeriklerin daha uygun olduğunu belirtilen uzman kişiler sayesinde daha hızlı bir şekilde hedef kitlenize ulaşabilmeniz mümkündür. Müşterinin istediklerini dinleyen, müşterinin hayaline göre ortaya bir plan çıkaran uzman web tasarımcılar ile çalışmak, rakiplerinizden her zaman bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. Başarılı bir web sitesinin tasarımı ve kurulumu teknik bilgi gerektirdiği kadar yetenekte gerektirmektedir. Bu yüzden web tasarım danışmanlığı hizmeti alarak başarıya doğru ilk adımı atabilirsiniz.

Sosyal Medya Danışmanlığı Neden Gereklidir? Sosyal medya danışmanlığı alan firmalar sektörlerinde bulunan rakiplerinden her zaman bir adım daha öndedir. Sosyal medya danışmanlık hizmetleri oldukça kapsamlıdır. Bu danışmanlık hizmetlerini sunan kişilere sosyal medya danışmanı denmektedir. Sosyal medya hesaplarınızın yönetiminden içerik paylaşımına kadar her şeyden sorumlu olan kişilerdir. Sosyal medya platformlarından paylaşılacak içeriklerin nasıl olması gerektiği, günde kaç tane paylaşım yapılmasının doğru olduğu, hangi reklam hangi hedef kitleye uygun gibi birçok önemli konuyu doğru stratejiler ile siz değerli müşterilerine sunmaktadır. Kesinlikle profesyonellik ve dikkat gerektiren bir iştir. Sosyal medya danışmanlık fiyatları ise alınan hizmete göre değişiklik göstermektedir.

↓ Web Yazılım nedir ? ↓

Web yazılım Nedir ; web sitenizde olmasını istediğiniz tüm eklentilerin ve kontrollerin bir arada olması demektir. İnternet kullanıcılarının belki de en merak ettiği konulardan biri olan web sitesinin nasıl yapıldığı konusu web yazılım ile gerçekleşmektedir. Web yazılımı sayesinde gerçekleşen bu durum kullanıcının görebildiği ve kullanıcının göremediği kısım olarak iki aşamaya ayrılmaktadır.

Kullanıcının görebildiği aşamada; web sitesinin tasarımı, logosu ve içeriği yer almaktadır. Kullanıcının göremediği aşamada web sitesinin beyni olarak adlandırılabilecek olan aşamadır. Bu aşamada kullanıcının web sitesini güvenli, rahat ve sorunsuz kullanması amaçlanır. Özellikle sosyal medya, E-Ticaret, bankacılık vb. alanların yaygın olarak kullanıldığı bugünlerde kullanıcı bilgilerinin güvenliği büyük önem taşımaktadır.

HTML: Kullanımı en kolay olan web yazılımıdır. Bu yazılım sayesinde; web sitesinin sahibi, internet kullanıcılarının neyi nerede göreceğini belirleyebilir ve kullanıcının site üzerinde herhangi bir işlem yapmasını engeller. Bu yazılım; içerik, görsel ve video içeren web sayfalarının tarayıcı tarafından doğru bir biçimde algılanmasını ve kullanıcı ekranında o sayfanın açılmasını sağlar.

Net, ASP, PHP, Java Script, Flash: Tüm bu yazılım dilleri HTML yazılımı ile hazırlanmış web sayfalarına farklı özellikle katmak için ortaya çıkmıştır. Örneğin web sayfasında internet kullanıcılarının görüş ve önerilerini almak ve bu görüş ve önerilere ulaşmak isteyen web sitesi sahipleri, bu yazılım dillerini kullanarak bu isteklerine erişebilirler. Böylelikle web sitesine hiçbir müdahalede bulunamayan web kullanıcıları da veri kaydı yapmış olur. Aynı zamanda internet üzerinden yapılan alışverişlerde, bankacılık işlemlerinde ve bunlar gibi birçok işlemin yapılabiliyor olmasında yine bu yazılımlar rol göstermektedir. Bilgi ve kişi güvenliği esas alınarak yapılan bu tür işlemlerde kullanıcı ve sunucu arasındaki bilgi alışverişinin korunabilmesi amacıyla da bu yazılımlar geliştirilerek, komplike bir hale getirilmiştir.

↓ SEO Optimizasyonu nedir ? ↓

Arama motoru optimizasyonu, web sitelerini arama motorlarının daha rahat bir şekilde anlayabilmesine "taramasına" olanak sağlayacak şekilde arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilerek "web sitesinin optimize edilmesi" hedeflenen anahtar kelimelere ait arama motoru aramalarında yükseltilmesidir. İngilizcede ve Türkçede kısaca SEO (Search Engine Optimization) olarak ifade edilmektedir. Arama motorları arama sonuçlarının suistimal edilmemesi için bu kriterleri yayınlamamaktadır, ancak bazı ipuçları verilerek en azından nelerin yapılmayacağı konusunda bilgi vermektedir. İnternetin günlük yaşamda ve ekonomik anlamda gücünün artması neticesinde hızla yaygınlaşmaya başlamıştır. Dijital pazarlamanın bir alt koludur.

Web sitesine yapılacak işlemler, SEO uzmanları tarafından site içi SEO ve site dışı SEO olmak üzere iki yönlü olarak değerlendirilir.

Site İçi SEO : Arama motorlarının sitenizi daha iyi tarayabilmesi ve anlaması adına bazı teknik düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Site içerisinde yapılan teknik düzenlemelere site içi seo "on-page seo" denilmektedir. Site içi düzenlemeler; arama motorlarının siteyi düzenli bir şekilde taramalarına ve anlamlandırmasına yardımcı olur. Arama motorları; herhangi bir siteyi içeriği ile değerlendirirken kullanıcı deneyimini göz önünde bulundurur ve algoritmasını o deneyimlere paralel olarak oluşturur. Zaten arama motorlarının en büyük amacı da kullanıcıların istediği sonuçları onlara sunmak. Site içi SEO, tüm sayfa ve kategorilerin SEO uyumlu olarak arama motorlarına anlamlandırılma işlemleri yapılmaktadır. Bu sayede kullanıcılar arama motorlarında hedef kelimeleri ile alakalı en kaliteli içeriğe ulaşmış olurlar. Site içi SEO işlemlerine örnek olarak "W3C Geçerlemesi, robots.txt, uygun başlığın kullanılması, görsellerdeki çözünürlük kalitesi, alan adı (domain) uygunluğu, özgün içerik, site hızı" gibi metodlar gösterilebilir.

Site dışı SEO yapmak için çok sayıda farklı teknikler vardır. En popüler olanları ise sitenin kaliteli ve yüksek backlink sayısına sahip olmasıdır. Backlink, bir web sitesinin diğer bir siteye verdiği linktir. Ancak başta Google olmak üzere tüm arama motorları manipüle edilmiş backlinklere karşıdır. Öyle ki verilen backlink'in değerini kullanıcı etkileşimi belirlemektedir. İçerikle ilgisi olmayan ve içeriği ziyaret eden kullanıcıların tıklamadığı backlinkler spam olarak algınabilir. Bunun nedeni, backlinklerin arama motorları nezdinde bir referans olmasıdır. Dolayısıyla arama motorları, yapay bir referansı kabul etmeyecektir. Bu bağlamda web sitesine gelen backlinklerin gerçek kullanıcılar tarafından gerçekten verilmesi gerekmektedir. Bunun gerçekleştirilmesi de kaliteli ve insanlar tarafından gerçekten beğenilen web sitesi yapmak ve bu web sitesinde ilgi çekici içerikler yayınlamaktır. Bu sayede insanların sitenize backlink vermesini sağlayabilirsiniz. Backlinkler dışında arama motorları; kullanıcı deneyimlerini göz önünde bulundurarak web dünyasındaki birçok sinyalden yararlanır ve algoritmalarını bu sinyaller ile dayandırır. Sosyal medyadaki etkinlik, marka bilinilirliği gibi birçok etken de arama motorlarının dikkat ettiği alanlardır. Dolayısıyla bu alanlardaki etkinliğe de önem verilmelidir.

↓ Web Yazılım Danışmanlığı nedir ? ↓

Web yazılım danışmanlığı, online platformlarda ürün veya hizmet sunan kişi ve şirketlerin ihtiyaç duyduğu danışmanlık hizmetidir. Bir başka deyişle internet ortamında var olmanızı sağlayan web siteleridir diyebiliriz. Bu işi uzman bir şekilde yapan kişilere ise web yazılım uzmanı denmektedir. Web yazılım uzmanları kodlama dillerini çok iyi bilen ve doğru bir şekilde kullanan kişilerdir. Onlar olmadan kullanımı kolay bir web sitesinin ortaya çıkması neredeyse zordur. İşi bilmeyen bir kişi de kodlama yaparak bir web sitesi ortaya çıkarabilir fakat asıl önemli olan o sitenin kullanımıdır. Kullanıcı dostu olmayan bir web sitesi internet ortamında gerekli dönüşleri alamayabilir. Kod yazmak görüldüğü kadar kolay değildir. Bu işi yapan kişilerin çok iyi araştırma yapması ve fazlasıyla sabırlı olması gerekmektedir.

Web Yazılım Danışmanlığı Neden Almalıyım? Web yazılım danışmanlığı aldığınızda istediğiniz web sitesine daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu danışmanlık hizmetlerinin web sitenize kattığı birçok yarar vardır. Alanında uzman web yazılım danışmanlığı yapan kişilerden alacağınız destek oldukça önemlidir. Bu kişiler, online platformlarda neye ihtiyacınızın olduğunun tespitini yapar. Kullanıcı dostu bir yazılım, hem kişinin hem de internet kullanıcıların site içerisinde daha rahat dolaşmasına, sayfalara daha rahat ulaşmasını sağlar. Yazılım danışmanlığı sayesinde web sitesi yayına geçmeden önce gerekli testler yapılır. Sitenin doğru bir şekilde çalışıp çalışmadığına bakılır. Bu yüzden web yazılım uzmanları ile çalışmak ve danışmanlık hizmeti almak oldukça önemlidir.

↓ Sosyal Medya nedir ? ↓

Sosyal medya, Web 2.0'ın kullanıcı hizmetine sunulmasıyla birlikte, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir. Ayrıca sosyal medya; kişilerin İnternet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımların bütünüdür. Sosyal ağlar, insanların birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan İnternet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkes aradığı, ilgilendiği içeriklere ulaşabilmektedir. Küçük gruplar arasında gerçekleşen diyaloglar ve paylaşımlar giderek, kullanıcı bazlı içerik (İngilizce: UGC-User Generated Content) üretimini giderek arttırmakta, amatör içerikleri dijital dünyada birer değere dönüştürmektedir.

Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı), paylaşımın, tartışmanın esas olduğu bir insanî iletişim şeklidir. Sosyal medya platformlarında insanlarla buluşur ve iletişimde bulunursunuz. İnsanlara yardım eder, yardım alır, sorularına cevap verir ve kendi sorularınızı sorarsınız. Bu bakımdan sosyal medya resmî olmayan eğitim yollarından da bir tanesidir. Teknoloji, telekomünikasyon, sosyal iletişimin kelimeler, görseller, ses dosyaları yolu ile sağlandığı bir yapıya sahiptir. İnsanlar hikâyelerini ve tecrübelerini bu bağlamda paylaştığı bir çerçeveye de sahiptir.

Sosyal medya, geleneksel medyada olduğu gibi tek bir noktadan çok sayıda kişiye yayın yapmaktan çıkarak, iletişim yönü açısından çoktan çoğa paradigmasına dayalı “kullanıcı kaynaklı medya" özelliğine sahiptir. Kullanıcı Kaynaklı Medya, geleneksel medyadan farklı olarak, içeriğin bizzat kullanıcılarının kendileri tarafından üretilmesine ve paylaşılmasına olanak yaratmaktadır[1]. Sosyal medya aynı zamanda "Kullanıcıların Ürettiği İçerik" ve "Müşterilerin Ürettiği Medya" kavramlarını da ortaya çıkarmış, bu yapısıyla da ticari plandaki anlamını kazanmıştır.

Ama Andreas Kaplan ve Michael Haenlein’in 2010’daki tespitine göre Sosyal Medya; “Web 2.0 üzerinde ideolojik ve teknolojik içeriklerin, yapılanmaların kullanıcı merkezli bir şekilde üretilmesine ve geliştirilmesine izin veren İnternet tabanlı uygulamaların bütününe”[2] denilmekte.

↓ Sosyal Medya Yönetimi nasıl yapılır ? ↓

Adım 1 - Planlama ve Strateji,

Adım 2 - Marka ve Rakip Analizi,

Adım 3 - Kurumsal Hedefler,

Adım 4 - Profesyonel İçerik Üretimi,

Adım 5 - Reklam ve Reklam Planlaması,

Adım 6 - Hesap Moderasyonu ,

Adım 7 - Rapor Hazırlama ve Sonuç

Profesyonel sosyal medya yönetimi yapılışı, bu alanda uzmanlık kazanmış kişiler tarafından icra edilmesi gereken bir iştir. Firmanızın tüm sosyal medya platformlarında kurumsal anlamda kaliteli ve başarılı bir şekilde temsil edilebilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Merak edilen profesyonel sosyal medya yönetimi konusunda uzmanların tavsiyelerine kulak verilmesi önemlidir. Bu yazımızda şirketlerin veya bireysel markaların sosyal medya yönetiminde hangi konulara dikkat etmeleri gerektiğine dair tüm detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Kurumsal sosyal medya yönetimi tanımını yaparak bu konuya başlamak gerekmektedir. Öncelikle bir markanın sosyal medya yönetimi ne anlama geldiğini kavranması gerekir. Bir şirketin kurumsal sosyal medya hesaplarını yönetmek istiyorsanız, öncelikle bu işin temel dinamikleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Her ne kadar kişisel olarak sosyal medyada yer alsak ve bu platformların nasıl kullanılacağını az çok bilebilsek de iş kurumsal sosyal medya yönetimine gelince daha sıkı tutulması gerekmektedir. Kurumsal bazda bir markanın sosyal medya hesabını yönetmek için dikkat edilmesi gereken ilk kriter, bir markanın sosyal medyasını yönetmek ile sosyal medyada kullanıcı olmak arasında fark olduğudur. Dolayısıyla sosyal medyada bilgili ve iyi bir kullanıcı olmanız, kurumsal anlamda sosyal medya yönetimini etkili ve profesyonel bir seviyede yapabilmeniz anlamına gelmez. Başarılı bir sosyal medya yönetimi için bu platformlarda kullanıcı olmak yeterli değildir. Geniş bir müşteri kitlesine sahip olan ajansımızda, her biri sektörün içinden yetişmiş sosyal medya uzmanlarımız görev yapmaktadır. Sosyal medya yönetimi, kitlelerin ve içeriklerin analiz edilerek belirli pazarlama stratejilerinin uygulanmasıyla gerçekleştirilen ve deneyim isteyen bir iştir. Marka itibarını oluşturmak, standart sosyal medya kullanıcılarının veya hesap yöneticisi kişilerin yapabileceği bir iş değildir. Bu yüzden sosyal medya yönetiminde kurumsal destek almak istiyor ve tüm süreçlerin alanında uzmanlar tarafından devam ettirilmesini talep ediyorsanız, ajansımızdan aradığınız desteği alabilirsiniz.

Adım 1 - Planlama ve Strateji ; Sosyal medya yönetiminde stratejik planlama, her firmanın veya markanın kendi hedef kitlesine göre belirlemesi gereken bir konudur. Bu konuda bir markanın dijital çalışmalarını kurumsal bazda yönetebilmek için en önemli şey talepler ve hedeflerin birbiri ile uyumudur. İzleyeceğiniz yol haritasını yaratmadan, sosyal medya rastgele bir şekilde yönetim yapılmamalıdır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken temel dinamiklerden bazıları şunlardır: Markanın hangi kitleyi hedeflediği, Markanın sektördeki güçlü ve zayıf yanlarının analiz edilmesi, Marka dili oluşturma, Markanın içerik yönetimi ve teması, Geliştirilebilir yönler, hedefler ve amaçlar Bu tür planlamalar yapılmadan kurumsal bazda sosyal medya yönetimine başlanmaması tavsiye edilmektedir. Bu analizleri yaparak hem markaya dair temel istekler ve hedefler gözden geçirilmiş olmakta hem de sosyal medyadaki yol haritasının belirlenmesi sağlanmaktadır. Hedef kitle potansiyeli ve markanın hedeflerine ne şekilde ulaşabileceği bu aşamadaki planlamalar ile ortaya çıkmaktadır. Hatta ne kadar süre içinde hangi hedeflerin yakalanması gerektiği gibi konular da bu strateji aşamasında icra edilmektedir. Ajansımız, bu alanda tüm akademik ve mesleki eğitimlerini başarıyla tamamlamış sosyal medya uzmanları ile çalışmaktadır. Dolayısıyla siz kendi markanızın stratejik planlaması hakkında yeterli bilgi ve deneyime sahip olmasanız bile, uzmanlarımız sizin için kurumsal stratejik planlama hizmetlerini başarıyla yerine getirmektedir. Bu sayede markanızın tüm sosyal medya hesaplarında da nasıl bir duruş sergileyeceği ortaya çıkmış olmaktadır.

Adım 2 - Marka ve Rakip Analizi ; Sosyal medya yönetiminde marka ve rakip araştırmaları oldukça önemli bir aşamadır. Çünkü sosyal medyada öne çıkabilmek için bir markanın sadece kendine ve kendi paylaşımlarına odaklanması, zaman zaman kayıplara neden olabilmektedir. Bu nedenle bütüncül bir perspektifte, markanın en yakın rakiplerinin sosyal medyada nasıl hareket ettiklerinin iyi araştırılması gerekmektedir. Rakip analizleri, rakiplerin konumlandırması gibi detaylar uzmanlar tarafından analiz edilmelidir. Bu analizlerde rakipleriniz hakkında şu bilgileri elde etmeye gayret etmeniz tavsiye edilir: Rakiplerinizin hangi sosyal medya platformlarını kullandıkları Hangi özelliklerini ön plana çıkardıkları Kimleri hedefledikleri Ne sıklıkla ve nasıl içeriklerle paylaşım yaptıkları Hangi paylaşımların ne kadar beğeni ve etkileşim aldığı Kendi markanızın sosyal medyadaki duruşu, güçlü ve zayıf yönleri Rakiplerden edinilen raporların kendi markanıza nasıl uygulanacağı Bunun gibi dijital pazarlama ve sosyal medya yönetimi alanında en çok dikkat edilmesi gereken konular, ajansımızın bünyesindeki tecrübeli sosyal medya uzmanları tarafından en kısa sürede tamamlanmaktadır. Sadece firmanızın sektördeki rakiplerinizin analiz edilmesiyle bile, kurumsal sosyal medya yönetiminde etkili bir yön çizebilmeniz avantaj sağlayacaktır. Bu yüzden dijital pazarlama konusunda uzman olan ekibimize güvenebilir ve ihtiyacınız olan profesyonel desteğe en kısa sürede kavuşabilirsiniz.

Adım 3 - Kurumsal Hedefler ; Profesyonel sosyal medya yönetiminde kurumsal hedef konusuna özen gösterilmelidir. Çünkü sosyal medyada abartılı ve gerçekte olmayan vaatlerin öne çıkarıldığı içeriklerin paylaşılması, marka itibarı konusunda faydadan çok zarar getirecektir. Kurumsal hedeflerinizin belirlenmesi ve sosyal medya hesaplarından bu hedefe yönelik doğru adımların atılması marka sadakati sağlama konusunda da çok önemlidir. Bu noktada kurumsal hedefler bazında önemle üzerinde durulması gereken noktalardan bazıları şunlardır: Markanızın olumlu yönlerini gerçekçi bir şekilde öne çıkarmak Kampanya içeriklerini, günlük haftalık ve aylık operasyonlar olarak belirlemek Marka bilinirliği ve tanıtım konularına yoğunlaşmak Hedef kitlenin taleplerine uygun algoritmalar geliştirmek Beklentileri karşılayan ve sorun çözümü odaklı içeriklerle hızlı bir şekilde büyümek Görüldüğü gibi bu alanda da kurumsal markanızla doğrudan alakalı stratejik aşamalar öne çıkmaktadır. Ajansımızın bünyesindeki sosyal medya uzmanları, bu konularda mesleki eğitimlerini tamamlayarak uzmanlık sertifikaları ile birlikte şirketinizin sosyal medyadaki kurumsal hedeflerini gerçeğe dönüştürmektedir.

Adım 4 - Profesyonel İçerik Üretimi ; Sosyal medya yönetiminde profesyonel içerik üretimi, bu alanda en çok dikkat edilmesi gereken noktalardandır. Tüm planlama ve stratejik aşamaların ardından takipçi kitlesine yönelik içeriklerin düzenli aralıklarla oluşturulup paylaşılması gerekmektedir. Profesyonel içerik üretimi konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır: İçerik planlaması yapılması, Markanın takipçi hedefine uygun içerik seçenekleri geliştirmesi, Video, infografik ve animasyon gibi alternatiflerin kullanılması, Sadece satış üzerine değil markanın tanıtımı ve sadakati konusunda içerik üretilmesi, Özgün, benzersiz ve rakiplere bile ilham verecek tasarımlarla öne çıkılması, Müşterilerin dikkatini çekecek yenilikçi işlerin takip edilmesi, Soru cevap, anket, kampanya gibi İnteraktif içeriklerin paylaşılması Görüldüğü üzere sosyal medyada profesyonel içerik üretimi konusu sadece sosyal medya kullanıcıların yapabileceği bir iş olmayıp bu alanda uzmanların desteğine ihtiyaç duyulan bir iştir. Ajansımızın bünyesinde yaratıcı ekip sayesinde birbirinden farklı sektörlerdeki şirketlerin bile sosyal medya hesaplarında profesyonel içerik üretimi yapılabilmektedir. Görsel, metin ve tasarım içeriklerinde dikkat edilecek bazı hususlar mevcuttur. Markalaşma konusunda tasarım ve metin çalışmalarının çok önemli olduğu unutulmamalıdır. Marka ruhuna ve hedeflerine uygun metinlerin tasarlanması ve en önemlisi de bu metinlerde gerçekten emek verilip özenilmesi çok büyük bir önem taşımaktadır. Aksi halde yeterince özen verilmeden hazırlanan metinler, markanızın sosyal medya alanındaki elini güçlendirmek yerine daha çok zarar verici hale gelebilir. Paylaşımlarda kullanılacak metinler üzerinde önceden düşünülmesi ve herhangi bir risk unsuru içermemesi çok önemlidir. Müşterilerden ve diğer sosyal medya kullanıcılarından tepki çekmeyen, özgün ve kanunlara uygun yönde görsel ve metin tasarımları yapılmalıdır. Bu alanda tüm hukuki süreçlere de hakim olan ajansımızın bünyesindeki sosyal medya uzmanları, şirketinizin marka değerine ve itibarına herhangi bir zarar getirebilecek yönde paylaşımlar yapmamaya aşırı özen göstermektedir. İçeriklerinizi hazırlarken Photoshop gibi ücretli programları veya Canva gibi ücretsiz ve kolay siteleri kullanabilirsiniz.

Adım 5 - Reklam ve Reklam Planlaması ; Sosyal medya yönetiminde dijital reklam planlaması, şirketinizin veya markanızın en çok kazanç sağlayacağı alanlardan biridir. Bu aşama, sosyal medya paylaşımlarınızın sadece bir paylaşımdan öte olmasının sağlandığı aşamadır. Reklam planlaması yapılmadan paylaşılan gönderiler, sosyal medya dünyasında kaybolup gidecek potansiyele sahiptir. Ancak belirli bir reklam planlaması dahilinde yapılan paylaşımlar ise verilen emeğin karşılığını, marka bilinirliği veya ürün – hizmet satışı olarak geri dönmesini sağlayan bit etkendir. Her biri dijital pazarlama alanında sertifika sahibi olan sosyal medya uzmanlarımız sayesinde markanız sosyal medyada daha fazla etkileşim alarak reklam beklentilerinizi de karşılayacaktır. Böylelikle sosyal medya kanallarını kullanarak çok daha uygun maliyetlerle internet reklamcılığı yapabilme şansına da sahip olacaksınız. Kurulduğu günden bu yana müşteri memnuniyeti odaklı hizmet sunan ajansımızın deneyimli sosyal medya uzmanları, sektör ve iş alanı ne olursa olsun tüm markalar için etkili reklam planlamaları hazırlayabilmektedir. Reklamlar için en etkili tasarım ve paylaşım araçlarının seçilmesi de bu alanda başarılı sonuçlara kısa sürede ulaşmak için dikkat edilmesi gereken ayrı bir konudur.

Adım 6 - Hesap Moderasyonu ; Kurumsal sosyal medya sayfa moderasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikle bu aşamadaki tüm süreçlerde önceden hazırlanmış olan plan ve analizlere sadık kalınması gerekir. Bir başka deyişle, rakip analizinden marka hedeflerinin belirlenmesine ve içeriklerin oluşturulmasına kadar planlamaya bağlı kalarak ilerleme kaydedilmesi gerekmektedir. Aksi halde çok başarılı bir stratejik planlama yapsanız bile sosyal medya sayfasında moderasyon konusunda dikkatli olmazsanız bu hedeflerinize yaklaşmanız mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla planların yapılması kadar uygulama aşamasında da deneyimli olan sosyal medya uzmanlarımızı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Bu uzmanlara tek tıkla ulaşmak ve en kısa sürede sosyal medya sayfalarınızın kurumsal moderasyon desteği almasını sağlamak için ajansımızın resmi web sitesi üzerindeki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz.

Adım 7 - Rapor Hazırlama ve Sonuç ; Sosyal medya yönetiminde rapor hazırlama ve kontrol işlemleri, özellikle kurumsal bazda bu hizmeti alan şirketlerin veya marka sahiplerinin dikkat etmesi gereken bir konudur. Sosyal medya uzmanlarından profesyonel destek aldıktan sonra, yapılan çalışmaların ve süreç içinde gelinen noktanın yakından takip edilmesi önemlidir. Bu alanda deneyimli olan ajansımızın sosyal medya uzmanı ekibi, siz talep etmeden önce haftalık veya aylık bazda raporları size sunmasıyla memnuniyet kazanmaktadır. Hangi paylaşımların ne kadar etkileşim aldığının raporlanması, aynı zamanda bir sonraki ay içinde geliştirilmesi gereken hedefleri de belirleme konusunda avantaj sağlamaktadır. Bu yüzden özellikle haftalık bazda sosyal medya hesabı yönetiminde rapor alınması, daha başarılı bir yönetimin de ilk basamağı haline gelmektedir. Hesapların tüm sosyal medya mecralarındaki genel verilerine bakılarak yeniden planlamalar yapılması da mümkün olmaktadır. Bu alanda uzman ekibimize gönül rahatlığı ile güvenebilir ve raporları yakından takip edebilirsiniz.

↓ Sosyal Medya Danışmanlığı nedir ? ↓

Sosyal Medya Danışmanlığı Nedir? İnternet kullanımının yaygınlaşmasının etkisiyle beraber dünya nüfusunun yaklaşık 4 milyar kadarı sosyal medya kullanıcısı olarak sosyal medya platformlarında yer alıyor. Durum böyle olunca şahsi veya kurumsal sosyal medya hesaplarının profesyonel olarak yönetilmesi şart olmuş oldu. Bu durumun ihtiyaç haline gelerek sosyal medya danışmanlığının iş kolu olmasının sebepleri arasında şunlar yer almaktadır: Potansiyel hedef kitlenin yüksek olması, Marka bilinirliğinin arttırılmasında yüksek potansiyel taşıması, Kişilerin markanıza dair olan algılarını yönetebilme imkanı,Markanıza dair pazarlama stratejisi oluşturup bu anlamda aksiyon alınabilmesi, Markanıza ait duyuruları ve kampanyaları kitlelere iletebilme imkanı,Sosyal medya hesabınızın performans istatiklerinin analizlendirilebilmesi, Mevcut veya potansiyel müşterileriniz ile doğrudan etkileşime geçebilme imkanınızın olması

Sosyal Medya Danışmanı veya Uzmanı Ne İş Yapar? Sosyal medya hesabınızın, bireysel veya kurumsal olarak istenen marka stratejisine ve hedeflemesine göre; Sosyal medya hesaplarınızın optimize edilmesi Markaların istenen yönde gelişimini destekleyecek gönderi planlamasının yapılması Gönderi içeriklerinin plan ve hedef doğrultusunda oluşturulması ve paylaşılması Doğru hedefleme yapılmış ve hedeflemeyi destekleyecek yeterlilikteki diğer dijital araçlarla (optimize web site) beraber web site trafiğinin ve isteniyorsa satışa yönelik geri dönüşlerinin arttırılması Web siteniz, arama motorlarında sizin vitrininiz ise sosyal medya platformları da ilgili sosyal medya mecralarında markanızı yansıtan alanlardır. Her iki alan da profesyonellik ve titizlik isteyen çalışmalar gerektirir. Sosyal medya danışmanlığı, yukarıda bahsettiğimiz maddelere yönelik olarak sizin için yapılan sosyal medya yönetim hizmetini kapsar. Sosyal Medya Danışmanlığı

Hizmetinin Fiyatı Nedir? Hizmeti alacak olan firmanın hedeflemesine göre; Yönetilecek sosyal medya hesaplarının sayısı (facebook, instagram, twitter, linkedin) Gönderi sıklığı (haftada kaç gönderi paylaşılacağı) Sponsorlu reklam ve reklamın sıklığı Özel gün paylaşımları ve sıklığı Ürün / hizmetler, kampanya / etkinlik yönetimi, her sosyal medya platformu için farklı gönderiler Paylaşılacak gönderilerin görsellerinin ne şekilde sağlanacağı şeklinde sıralanan faktörlere göre sosyal medya danışmanlığının fiyatlandırması değişmektedir. Sosyal medya platformlarından amacınıza göre gelecek geri dönüşleri, sizin için tasarlanmış ve kodlanmış doğru bir web sitesi besleyebilir. Bu anlamda web sitenizin güncel ve markanızı doğru yansıtıyor olması çok önemlidir.

↓ SEO nasıl yapılır ? ↓

Sitenin hızını düşüren ögeleri kaldırın Web site yüklenme hızının SEO’ya etkisi bulunduğu için web sitenizin hızını düşüren ögeleri kaldırmanız ve sitenizin yüklenme hızını artırmanız öncelikli çalışmalarınız arasında olmalı. Eskiden SEO çalışmaları çoğunlukla anahtar kelime kullanımlarına bağlı olsa da günümüzde artık kullanıcı deneyimi de arama sonuçlarında çıkan sayfaların sıralarını etkilemekte. Sitenin yavaş yüklenmesi, arama motorlarına sitenin sorunlu olabileceğini düşündürdüğü için, bu yavaş siteleri arama sorgularında daha alt sıralarda gösteriyor. Arama motorları da kendi kullanıcılarına en iyi deneyimi sunmayı hedeflemekte. Bu sebeple de yavaş açılan sayfalar yerine, açılma hızı yüksek olan sayfaları kullanıcılara öneriyor. Web sitenizin açılma hızını artırmanız, kullanıcı deneyimini geliştirdiği için de site içi SEO çalışmalarınız için önemli bir rol oynamakta. Hız testi ve site açılma hızını artırmak hakkında bilgi almak için aşağıdaki rehberlerimizi okuyabilirsiniz.Sayfa başlık ve alt başlıklarını doğru düzenleyin

Arama motoru botları, sayfaları indekslerken özellikle sayfa başlıklarına bakarak, sayfanın ne ile ilgili olduğunu anlar. Bu sebeple de sayfa başlıklarınızı doğru bir şekilde kurgulamanız ve oluşturmanız gerekir.Web sitenizdeki her sayfalarda bir tane “h1” etiketli ana başlık olduğunda emin olun. “h1” etiketi, sayfa ana başlığını gösterir. Her sayfada bir tane “h1” başlığının olması tavsiye edilir. Aksi halde bu botlar sayfayı indekslemekte sıkıntı yaşarlar. Site içi SEO çalışmalarınızı yaparken sayfa içindeki metinlerde de ara başlık kullanmanız gerektiğinde, “h2, h3, h4, h5, h6” etiketlerini kullanabilirsiniz. Burada hiyerarşik bir düzen içerisinde bu alt başlık etiketlerini kullanabilirsiniz. Bu alt başlıkları ise istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Bu kuralların haricinde, sayfa başlıklarınızı kullanırken, sayfa içeri ile ilgili anahtar kelimelerinizi de bu başlıklarınızda geçirmeyi mümkün oldukça unutmayın. Bu noktada anahtar kelimeleri rastgele kullanmak yerine, anlamlı cümleler halinde kullanmanız ve bu başlıkların okuyuculara hitap etmesi gerekir. Meta açıklamalarınızı doğru kurgulayın Google, arama sorgularında meta açıklamalarını değiştirerek, arama sorgusuna uyumlu özel bir meta açıklamasını otomatik olarak sunsa da, sayfalarınızın içeriğinin arama motorları tarafından anlaşılması ve Google için alternatif ve sizin oluşturduğunuz bir meta açıklaması sunmak için meta açıklamalarınızı oluşturun. Meta açıklamalarınız, sayfa içeriğini anlatan ve anahtar kelimelerinizi içeren anlamlı cümleler metinlerden oluşmalı. “Meta açıklaması nedir ve yazarken nelere dikkat etmelisiniz?” isimli rehberimizden bu konu hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. URL yapınızı anlamlı ve okunabilir kelimelerle oluşturun Sitenizin URL yapısı da site içi SEO çalışmalarında üzerinde durulması gereken konulardan biri. Sitenizdeki linklerinde anlamlı cümlelerden oluşması ve bu linklerde anahtar kelimelerinizi geçirmeniz önemli bir konudur. Rastgele otomatik olarak oluşturulan linkler yerine, sayfalarınızdaki link yapılarını da düzenleyerek, arama motorlarına uyumlu hale getirmeniz gerekir. şeklinde bir URL yapısı, sayfanın daha iyi indekslenmesini sağlayacaktır. Tabii ki UTM kullanımlarında bu URL’lerinin sonuna takip kodu eklenecektir; ancak temel URL’nizin anlamlı olması indekslenmede sitenize yardımcı olacaktır.

Görsel optimizasyonunu yapın Site içi SEO çalışmalarınızda web sitenizde kullandığınız görsellerin de optimizasyonunu yapmanız gerekir. Görsel aramalardan da sitenize trafik çekebilirsiniz. Bunun için de kullandığınız görsellerin arama motorlarına uyumlu olması gerekir. Sitenize görsel yüklerken, görsel URL’sinde görselin içeriği ile ilgili anahtar kelimleri kullanmayı unutmamalısınız. Bunun yanı sıra görselin dosya boyutunu da küçük tutmanız, sayfanın yüklenme hızını olumlu bir şekilde etkileyecektir. Bunun yanı sıra görsel alt etiketlerini de oluşturarak, görselle ilgili indekslenebilir ve metin oluşturmanız faydalıdır. Aşağıdaki rehberimizden bu konu hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Site içi yönlendirme linklemelerinizi yapın Site içi yönlendirme linkleri ile kullanıcıların site üzerinde daha fazla vakit geçirmelerini sağlayabilir ve onları inceledikleri sayfa ya da içerikle ilgili daha farklı içeriklere yönlendirebilirsiniz. Bu da sayfa üzerinde geçirilen süreyi ve kullanıcı başına ziyaret edilen sayfa oranını artıracaktır. Kullanıcıların siteniz üzerinde daha fazla vakit geçirmeleri de arama motorları tarafından sitenizin kullanıcılara değerli ve ilgili içerikler sunduğunuzu ve kullanıcı deneyiminizin iyi olduğunu gösterir. Bu da dolaylı yoldan da olsa site içi SEO çalışmalarınıza katkı sağlar. Gerekli yerlerde anahtar kelimelerinizi kullanın ve yoğunluğu doğru ayarların Google, eskisi gibi anahtar kelime spamları yapmayı hoş görmemekte. Bu sebeple de anahtar kelime kullanımlarınızda yoğunluğu doğru bir şekilde ayarlamanız gerekir. Aşırıya kaçtığınız durumlarda Black Hat SEO yapmış olursunuz ki bu da Google’ın günümüzde cezalandırdığı bir durumdur. Sayfalarınız üzerinde sayfa içeriği ile ilgili anahtar kelimeleri anlamlı cümleler içerisinde ve kullanıcıların arayabilecekleri şekilde kullanmanız, bu noktada yeterli olacaktır.

Sitenizi düzenli aralıklarla güncelleyin Sitenizi düzenli aralıklarla güncellemeniz de site içi SEO için önemlidir. Sitenizi uzun süre güncellemediğinizde, arama motorları sitenin güncel olmadığı varsayımında bulunacağı için arama sorgularındaki sıralamada siteyi daha alt sıralarda gösterecektir. Düzenli olarak sitenizi güncellemeniz, arama motorlarına sitenizin güncel olduğunu gösterir. Düzenli olarak sitenizi güncellemek için sürekli yeni ürün girişi yapamayacağınız için içerik pazarlama çalışmalarına odaklanabilirsiniz. Bir içerik stratejisi belirleyerek, haftalık içerikler oluşturarak, sitenizi düzenli olarak güncelleyebilirsiniz.

Bizimle her konuda yazışabilirsiniz.

Projelerinizle ilgili detayları, deneyimlerinizi, taleplerinizi ve hatta hayal ettiklerinizi bize yazın.
Size en kısa zamanda dönüş yapalım ve internet dünyasında birlikte ilerleyelim.

ekoweb.net ®
  • Sanal dünyadaki alt yapınız ekoweb.net’e emanet.
  • Sizin için en iyisini tasarlar.